شش شخصیت مهم رهبری گروه طالبان را برعهده دارند؛ گروهی که از سال ۲۰۰۱ میلادی در حال جنگ با دولت مورد قانونی در افغانستان است.
به گزارش آفتابنیوز؛ شبکه خبری "الجزیره" درباره طالبان مینویسد: "در اصل اعضای طالبان را جنگجویان موسوم به مجاهدین تشکیل میدادند که با حمایت آمریکا نیروهای شوروی را در دهه ۸۰ میلادی وادار به عقبنشینی از افغانستان کردند. این گروه در سال ۱۹۹۴ میلادی به عنوان یکی از گروههای دیگر در جنگ داخلی افغانستان ظاهر شد و تا سال ۱۹۹۶ میلادی دولتی مبتنی بر شریعت اسلامی را تاسیس کرد و بخش اعظم کنترل افغانستان را در دست گرفت.
بنیانگذار و رهبر اصلی آن گروه "ملا محمد عمر" بود که پس از سرنگونی طالبان توسط نیروهای محلی تحت حمایت امریکا -به دنبال حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ میلادی در امریکا- زندگی مخفیانه را آغاز کرد. محل زندگی او بسیار مخفی بود و در سال ۲۰۱۳ میلادی خبر مرگ او توسط پسرش تایید شد.
طالبان بار دیگر در افغانستان در حال قدرت گرفتن است. از زمان خروح نیروهای خارجی از افغانستان طالبان قلمروی بیشتری را در افغانستان اشغال کرده و اکنون مرکز ۱۰ استان از ۳۴ استان را تحت کنترل خود دارد".
"الجزیره" در ادامه برخی از مهمترین چهرههای طالبان را معرفی کرده است:
هیبت الله آخوندزاده
او به عالم بودن در علوم دینی شناخته میشود و از او تحت عنوان "امیرالمومنین" یاد شده است و رهبر عالی طالبان است که اختیار تصمیمگیری نهایی در امور سیاسی، مذهبی و نظامی آن گروه را دارد. آخوندزاده زمانی مسئولیت طالبان را برعهده گرفت که "اختر منصور" سلفاش در جریان حمله پهپادی امریکا در سال ۲۰۱۶ میلادی در نزدیکی مرز افغانستان و پاکستان کشته شد. آخوندزاده به مدت ۱۵ سال تا زمان ناپدید شدن ناگهانی در ماه مه ۲۰۱۶ میلادی در مسجدی در جنوب غرب پاکستان تدریس و موعظه میکرد. گفته میشود او حدودا ۶۰ ساله است و از محل اختفایش اطلاعاتی در دست نیست.
ملامحمد یعقوب
یعقوب پسر ملاعمر بنیانگذار طالبان است و بر عملیات نظامی آن گروه نظارت دارد و گزارشهای رسانههای محلی نشان میدهد که در داخل افغانستان به سر میبرد. گفته شده که در ابتدا قرار بود او رهبر طالبان شود اما در جلسه فرماندهان طالبان برای تصمیمگیری درباره احتمال جانشینی منصور توسط او -در سال ۲۰۱۶ میلادی- گفته شده بود که یعقوب فاقد تجربه در میدان جنگ و بسیار جوان است. گفته میشود یعقوب در اوایل دهه سوم زندگی خود به سر میبرد.
سراج الدین حقانی
سراجالدین حقانی پسر"جلال الدین حقانی" فرمانده برجسته مجاهدین است که رهبری شبکه حقانی را برعهده دارد؛ گروهی کاملا سازماندهی شده که بر سرمایه مالی و نظامی طالبان در سراسر مرز پاکستان و افغانستان نظارت میکند. برخی از کارشناسان معتقدند که اعضای این شبکه بمبگذاری انتحاری در افغانستان را آغاز کردند و مسئول حملات مهمی، چون حمله به هتلها و سوءقصد به جان حامد کرزی رئیس جمهوری اسبق افغانستان و حمله انتحاری علیه سفارت هندوستان بودهاند. گفته میشود حقانی در اواخر دهه چهارم و یا اوایل دهه پنجم زندگی به سر میبرد. محل اختفای او نامشخص است.
ملاعبدالغنی برادر
او یکی از بنیانگذاران طالبان و رئیس دفتر سیاسی طالبان و بخشی از تیم مذاکره کننده است که در دوحه برای توافق سیاسی مذاکره کرده است. روند مذاکرات در دوحه در ماههای اخیر پیشرفتی نداشته است. برادر یکی از معتمدترین فرماندهان ملاعمر بوده است و در سال ۲۰۱۰ میلادی توسط نیروهای امنیتی در شهر کراچی در جنوب پاکستان بازداشت و در سال ۲۰۱۸ میلادی آزاد شد.
شیرمحمد عباس ستانکزی
ستانکزی معاون وزیر پیشین دولت طالبان پیش از سرنگونی بود و نزدیک به یک دهه در دوحه زندگی میکرد و در سال ۲۰۱۵ میلادی، رئیس دفتر سیاسی طالبان در آنجا شد. او در مذاکرات با دولت افغانستان شرکت کرده و نماینده طالبان در سفرهای دیپلماتیک به چندین کشور بوده است.
عبدالحکیم حقانی
او رئیس تیم مذاکرهکننده طالبان است. او رئیس سابق قدرتمندترین شورای مذهبی تصمیمگیری علمای دینی بوده است و تصور میشود شخصی است که آخوندزاده بیشترین اعتماد را به وی داشته است.
لعنت بر هر چه
فکر واندیشه
طالبانی است
قول میدم اگر ایران دخالت کرده بود اینا میگفتن به ما چه.
چند وقت پیش کل سران تهران تشریف داشتند !!!